Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een orthopedisch chirurg een knieoperatie ervaart? Dankzij de technologie van virtual reality kan jij dit door middel van een virtual reality bril en je smartphone zelf beleven.

Werknemers van Vissers Media & Design hebben in samenwerking met LoveOperaties.nl een gehele knie operatie virtueel weten te filmen. Het filmen van deze operatie gebeurde in het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis. Een primeur in Nederland.

De operatie zelf werd uitgevoerd door orthopedisch chirurg dr. S. Blendea. Het ging om een gewrichtsvervangende knieoperatie. Een operatie die zo’n 20.000 keer per jaar in Nederland uitgevoerd wordt. Ondanks het feit dat de operatie normaal gesproken volgens een standaard procedure verloopt, kan het zijn dat de operatie erg complex wordt. Dit komt mede doordat elke knie anders is dan de ander en de orthopedisch chirurg zich hierop moet aanpassen.

In de operatiekamer hangt een speciale camera, die 360 graden beelden produceert. De film is zo gemonteerd dat het net is alsof je zelf live aanwezig bent bij de operatie. Het is dus net alsof jij deel uitmaakt van het operatie team.

Je kan de virtual reality opname van de operatie gratis kijken via LiveOparatie.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.