Dat Facebook ambitie heeft voor het verder ontwikkelen van de virtual reality techniek, werd kort geleden opnieuw bevestigd. Social media en internetgigant Facebook liet afgelopen maandag weten het Schotse bedrijf Two Big Ears overgekocht te hebben.

Duidelijke missie

Inmiddels is de Oculus Rift, waar Facebook trotse eigenaar van is, al sinds maart officieel te verkrijgen. Het bedrijft heeft zich sinds die tijd niet stil gehouden. Het Schotse audio bedrijf Two Big Ears werd overgenomen door Facebook. Een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in geluid voor 3D omgevingen zoals virtual reality, zo meld TechCrunch.

Het audiobedrijf Two Big Ears heeft duidelijk één missie, namelijk het laten slagen van virtual reality op alle mogelijke platforms en apparaten. Daarnaast willen ze bij Two Big Ears ontwikkelaars blijven helpen. Dit met de reden de beste ervaringen te creëren voor miljarden mensen ter wereld.

Ervaring

Zoals gezegd heeft men bij Two Big Ears alle peilen gericht op het gedrag van geluid in een virtual reality wereld. Bij Two Big Ears wilt men dan ook dat de gebruiker een geweldige ervaring overhoudt wanneer hij of zij zich in een virtuele wereld bevindt. Achtergrondgeluiden spelen hier een hele belangrijke rol in. Stel je voor: je speelt een game waar in jij zelf in een loods de uitweg zoekt. In dat geval zouden de geluiden van voetstappen in een loods jou een “meeslepend” gevoel moeten geven.

Gratis beschikbaar voor ontwikkelaars

Overigens heeft Facebook onlangs laten weten de 3Dception technologie van Two Big Ears geheel gratis beschikbaar te maken voor ontwikkelaars op het gebied van virtual reality. Ontwikkelaars kunnen deze vernieuwde technologie krijgen in de VR bouwomgeving Facebook360. De technologie werkt zoals men van te voren had gedacht niet alleen op de Oculus Rift, maar op alle platformen. Goed nieuws dus voor vele ontwikkelaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.