De Taiwanese fabrikant HTC gaat zeer waarschijnlijk haar virtual reality ontwikkelingen onderbrengen in een apart bedrijf. Dit nieuwe bedrijf bestaat al en staat onder toezicht van HTC-topman Cher Wang. HTC zegt zelf dat dit nieuwe bedrijf is opgericht voor verdere ontwikkeling van nieuwe technologie.

Nieuw bedrijf

HTC gaat binnenkort de markt van virtual reality brillen betreden met de HTC Vive. Investeerders zijn bang dat alle ontwikkelingen rondom virtual reality worden ondergebracht in het nieuwe bedrijf van HTC.

De Taiwanese fabrikant doet het al jaren slecht op het gebied van smartphones, waardoor de HTC Vive een welkome ontwikkeling is binnen het bedrijf voor investeerders.

HTC Vive

Met normale virtual reality brillen, zoals de Oculus Rift en de Samsung Gear VR, ben je beperkt in je bewegingen. De HTC Vive gaat hier verandering in brengen. HTC gaat ervoor zorgen dat je met de Vive, door virtuele ruimtes kunt gaan lopen. Door deze loopvrijheid voel je je nog meer aanwezig in de virtuele wereld.

De HTC Vive is sinds 5 april beschikbaar in Nederland en België voor €899, echter betaal je wel €73 aan verzendkosten om deze virtual reality bril in huis te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.