Door de populariteit van de virtual reality bril op de consumentenmarkt, blijven onderzoekers hun best doen om bestaande problemen rondom deze nieuwe technologie, op te lossen.

Één van de meest voorkomende problemen is de misselijkheid van de persoon in kwestie na gebruik van een bril. De oorzaak hiervan is namelijk de clash tussen de visuele informatie die je registreert tijdens gebruik en je evenwichtsorgaan in je oor.

De oplossing is al reeds dichtbij. Zo hebben wetenschappers aan de universiteit in Columbia een manier bedacht om de misselijkheid te verminderen. Door de gradatie tussen wat mogelijk is qua beweging in het echt en wat virtueel te zien is klein te houden, kan misselijkheid voorkomen worden. Wanneer onnatuurlijke bewegingen worden gedetecteerd wordt er een verrekijker zicht toegepast om je misselijkheid te laten zakken. Hierbij worden gedeeltes van het zicht in de virtuele wereld zwart gemaakt.

Volgens verschillende testen is al gebleken dat deze methode goed blijkt te werken en is er al reeds een patentaanvraag in gang gezet. Deze techniek zou gemakkelijk toepasbaar moeten zijn bij verschillende virtual reality brillen zoals de HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.