Virtual reality wordt in steeds meer sectoren gebruikt. Nu is ook bekend dat er een mogelijkheid is om virtual reality toe te passen in rechtszaken. Zo zouden juryleden in de toekomst een kijkje kunnen nemen bij het plaats delict.

Staffordshire University

Dit nieuwe virtual reality project wordt onderzocht door wetenschappers van de Staffordshire University. De wetenschappers onderzoeken de beste oplossing om het strafrechtelijk systeem een handje te helpen.

“We willen de politie helpen met opsporing van criminaliteit en het registreren van misdaden om juryleden te helpen misdaden beter te begrijpen”, zegt professor Caroline Sturdy Colls.

Voor het project hebben de wetenschappers 140.000 pond (184.000 euro) gekregen van de Europese Commissie.

Tijdens het project wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste virtual reality brillen, green screens en de nieuwste technieken voor computers en gaming.

Politie

De politie van Staffordshire is zeer tevreden met dit project. De politie spreekt van een zeer belangrijke ontwikkeling voor het presenteren van bewijsmateriaal en het realistisch laten zien van misdaadlocaties.

Ook zou deze nieuwe ontwikkeling ervoor kunnen zorgen dat er minder verhoringen plaats hoeven te vinden, dat het geschillen uit de weg kan helpen en dat het strafrecht toegankelijker wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.