De eerste virtual reality achtbaan van de Benelux is geopend en is te vinden in attractiepark Bobbejaanland. Tijdens de rit van deze achtbaan dragen de attractie bezoekers een Samsung Gear VR. Dit is één van de bekendste virtual reality brillen die je op dit moment kunt krijgen.

Eerder werd The Forbidden Caves in het Belgische pretpark gebouwd, dat te vinden is in het Adventure Valley gedeelte. Daarachter vind je de nieuwe virtual reality attractie de Mount Mara.

Mount Mara

Tijdens de rit van deze achtbaan maken de bezoekers een virtuele reis over de berg Mara die middenin een vulkaanuitbarsting zit. Plots barst de vulkaan uit. Jij als bezoeker speelt de rol van een geoloog en doet onderzoek naar de effecten van een vulkaan uitbarsting.

Doordat de Mount Mara voorzien is van de nieuwste technieken houdt de bezoeker een ongelofelijk ervaring over aan het ritje. Het Nieuwsblad meldt dat Bobbejaanland voor de ontwikkeling van deze achtbaan samen heeft gewerkt met Samsung. De nieuwe achtbaan Mount Mara heeft ongeveer 8 miljoen euro gekost.

Eerste in de Benelux

Pretpark Six Flags in Amerika beschikt al over enkele achtbanen die gebruik maken van de virtual reality techniek. De Mount Mara is daarin tegen het eerste attractiepark binnen de Benelux die in het bezit is van een virtual reality techniek. Bobbejaanland is overigens gevestigd in het Belgische stadje Lichtaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.