UEFA gaat tijdens het EK verschillende voetbalwedstrijden beschikbaar maken voor virtual reality brillen. Hierdoor krijgen kijkers daadwerkelijk het gevoel aanwezig te zijn in het stadion van de desbetreffende wedstrijd.

Om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van de Nokia OZO camera die per stuk 50.000 euro kosten. In deze camera’s zitten namelijk 8 lenzen en 8 microfoons. Doordat de camera gebruik maakt van 8 lenzen kan er een panorama beeld gevormd worden. Hierdoor is het beeldmateriaal geschikt voor een virtual reality bril.

De camera’s worden geplaatst op verschillende plekken. Zo komen er camera’s boven het veld maar ook in de spelerstunnels, dat meldt The Mirror.

Eerste grote sportevenement live beschikbaar voor virtual reality brillen

Eerder werd er ook tijdens de Champions League al getest met het opnemen van beelden voor virtual reality brillen, maar het Europees Kampioenschap voetballen zal het allereerste grote sportevenement worden dat deze technologie ondersteunt.

Beelden alleen beschikbaar voor UEFA-LEDEN

De virtual reality geschikte beelden zullen alleen beschikbaar zijn voor hooggeplaatste UEFA-leden. Later zullen de hoogtepunten wel op YouTube terecht komen. De gewone gebruiker zal dus nog geen gebruik kunnen maken van een virtual reality bril tijdens het EK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.