Eerder lanceerde Eurosport al een virtual reality app waar beelden van het Roland Garros tennis toernooi te volgen waren. Nu staat virtual reality ook op het punt om de wereld van Formule 1 fans helemaal op zijn kop te zetten. Dit zijn de woorden die uit de mond van Formule 1 bestuurslid Sir Martin Sorrell komen.

Formule 1 team Williams heeft in samenwerking met Sky al eerder geëxperimenteerd met virtual reality. Dit door de virtual reality technologie te bevestigen op de Formule 1 wagen om zo 360 graden video’s te kunnen maken.

Sorrell vermeldde op de officiële Formule 1 website dat virtual reality fantastisch kan zijn voor Formule 1. Door virtual reality toe te passen op een Formule 1 wagen, lijkt het net of je de wagen zelf bestuurt. Verder verteld Sorrell dat hij in de film ‘The Martial’ een ruimteschip liet opstijgen en dat hij door de ruimte liep terwijl hij naar beneden keek. Dat deed hij terwijl hij een virtual reality bril droeg in combinatie met oordoppen in. “Dit maakt me wel een beetje bang”, vermeldde hij erbij.

Tot slot vermeld Sorrell dat hij denkt dat virtual reality al een ongelofelijke technologie is, maar dat deze technologie nog flink verbeterd gaat worden. “Virtual reality zal in de toekomst een grote impact hebben, ook in de Formule 1 wereld”, zo eindigt Sorrell.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.